Predložen kraj rata? Narodu Ukrajine je potreban mir

Izvor: B92, 31.Mar.2023, 10:53

Predložen kraj rata? "Narodu Ukrajine je potreban mir"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko obratio se naciji i parlamentu i tom prilikom predložio da se obustave borbena dejstva u Ukrajini.

Takođe, Lukašenko je predložio da se uspostavi primirje, pri čemu nijedna strana ne bi smela da premešta tehniku i oružje.

Lukašenko je rekao i da se "klanica u Ukrajini neće završiti sve dok gazda s druge strane okeana ne da znak".

"Na horizontu se pominje treći svetski rat sa 'nuklearnim požarima' neophodni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su pregovori bez preduslova", istakao je Lukašenko.

"Narodu Ukrajine je potreban mir, ali to na Zapadu nikoga ne interesuje", rekao je Lukašenko i dodao da je Rusija bila primorana da prisajedini Krim.

Lukašenko je ponovio da je Zapad iskoristio vreme dobijeno Minskim sporazumima za militarizaciju Ukrajine.

U kontekstu Rusije i Ukrajine, Lukašenko je rekao da je Zapad isprovocirao predsednika Rusije Vladimira Putina, koji je bio prinuđen da odgovori.

"Istrebljenje ruskog stanovništva, provokacije protiv Rusije i njenog rukovodstva primorale su predsednika Ruske Federacije da preduzme mere za zaštitu ruskog stanovništva".

Pritom, predsednik Belorusije je podvukao da je izuzetno bitno da do kraja sukoba dođe što pre, i pozvao sve strane na pregovore, koji, kako je ocenio, moraju početi uskoro, pre nego što dođe do još veće eskalacije sukoba i pre nego što još više ljudi ostane bez nekog dela tela ili izgubi život.

Pročitajtre još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Poljska se priprema za napad"

Izvor: B92, 31.Mar.2023

Belorusija se nikada do danas u svojoj istoriji nije suočila sa tako velikim problemima koji narušavaju njenu stabilnost i suverenitet, izjavio predsednik...Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko obratio se danas narodu i parlamentu zemlje, govoreći o brojnim temama...Na svetu ima sve manje mesta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.