Prajs: Razgovor Blinkena i Lavrova ne bi bio konstruktivan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 07:25

Prajs: Razgovor Blinkena i Lavrova ne bi bio konstruktivan

Američka vlada smatra da razgovor između američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u ovom trenutku ne bi bio konstruktivan, ali da je moguć u budućnosti ukoliko ima potencijal da olakša deeskalaciju situacije u Ukrajini, saopštio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

"Sekretar nije razgovarao sa svojim ruskim kolegom od februara", rekao je Prajs, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi agencija TAS S.

Kako je rekao, Ruska Federacija im nije dala nijedan razlog da veruju da bi razgovor na tom nivou između sekretara Blinkena i ministra Lavrova bio konstruktivan u sadašnjem trenutku.

"Ako procenimo da bi njihov razgovor mogao da utiče na smanjenje nasilja ili olakša humanitarni položaj ukrajinskog naroda koji bi mogli da imaju u budućnosti", dodao je portparol Stejt departmenta.

Takođe, prema rečima Prajsa, linije komunikacije između Rusije i Sjedinjenih Država i dalje postoje.

"Na primer, američki ambasador u Moskvi DŽon Saliven nastavlja, kao i prošle nedelje, da se sastaje i razgovara sa svojim kolegama iz MSP, dok zvaničnici američkog Stejt departmenta i dalje imaju povremene kontakte sa ruskim zvaničnicima koji su ovde u Vašingtonu", poručio je Prajs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.