Poznati polufinalisti košarkaškog Evrokupa

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2013, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati polufinalisti košarkaškog Evrokupa

Posle revanš mečeva četvrtfinala košarkaškog Evrokupa u polufinale su se plasirali Lokomotiva iz Kubana, kijevski Budiveljnik, Bilbao i Valensija.

Brani boje Bilbaoa - Milovan Raković

 

Najveće iznenađenje je svakako ukrajinski Budiveljnik, koji je u Kijevu protiv Spartaka iz Sankt Peterburga nadoknadio minus od 11 poena i uspeo da se plasira među prva četiri tima Evrokupa pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od 73:56.

 

Predvođeni Amerikancem Dilejnijem (17 poena, 6 skokova), ali i iskusnim Arturom Drozdovim, koji je imao dabl-dabl (12p, 12sk), Ruse su dobili sjajnim igrama u drugoj i poslednjoj četvrtini koje su dobili sa 24:9 i 19:7.

 

Lokomotiva iz Kubana deklasirala je podgoričku Budućnost sa 43 poena razlike, pošto su u revanšu pobedili sa 90:65.

 

Valensija je u Kazanju sačuvala prednost ostvarenu u svojoj dvorani i pored poraza od 68:71, dok je Bilbao potopio sve nade košarkaša Ulma, demoliravši ih s 101:78.

 

EVROKUP:

Četvrtfinale (revanši):

Budiveljnik – Spartak (SP) 73:56

Lokomotiva (K) – Budućnost 90:65

UNIKS – Valensija 71:68

Bilbao – Ulm 101:78

 

Polufinala (19. i 27. marta):

Budiveljnik – Bilbao i

Lokomotiva – Valensija

 

Finale se igra 13. aprila u belgijskom gradu Šarlroa, a pobednik Evrokupa ostvaruje pravo da igra u Evroligi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.