Potvrdjena presuda Juliji Timošenko

Izvor: NaDlanu.com, 23.Dec.2011, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrdjena presuda Juliji Timošenko

KIJEV, 23. decembra 2011. (Beta-AP) - Apelacioni sud Ukrajine potvrdio je u petak u Kijevu prvostepenu presudu od sedam godina zatvora na koju je osudjena bivša premijerka Julija Timošenko.

KIJEV, 23. decembra 2011. (Beta-AP) - Apelacioni sud Ukrajine potvrdio je u petak u Kijevu prvostepenu presudu od sedam godina zatvora na koju je osudjena bivša premijerka Julija Timošenko.Timošenkova je u oktobru proglašena krivom za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je kao premijerka Ukrajine dozvolila potpisivanje ugovora o uvozu ruskog gasa po nepovoljnoj ceni i na taj način oštetila državu za više od 100 miliona evra.Apelacioni sud u Kijevu u petak je prihvatio tu odluku. Timošenkova je i u petak bojkotovala sudjenje jer smatra da su ukrajinski sudovi pod kontrolom države.Timošenkova tvrdi da iza krivičnog postupka protiv nje stoji predsednik Viktor Janukovič koji želi da je spreči da se kandiduje na izborima.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.