Potrebna politička volja da se Kijevu obezbede vojne zalihe

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 23:35

"Potrebna politička volja da se Kijevu obezbede vojne zalihe"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je potrebna politička volja kako bi se Ukrajini obezbedile potrebne vojne zalihe.

Kako je naveo, to je potrebno da ne bi bila ispisana ''jedna od najsramnijih stranica istorije''.

''Glavna stvar je politička volja da se ovo realizuje, da se obezbedi nivo snabdevanja koji će pomoći'', rekao je Zelenski, prenosi Rojters. On je ocenio da će, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne dođe do nastavka snabdevanja, takav rasplet događaja značiti ispisivanje jedne od ''najsramnijih stranica istorije'', ili ako Amerika i Evropa dožive poraz od iranskih dronova Šaheda ili ruskih borbenih aviona.

Zelenski je ranije rekao da kašnjenja u isporuci oružja i sistema protivvazdušne odbrane (PVO) Ukrajini dovode do gubitka života.

"Svet zna da se teroru može suprotstaviti. Svet ima dovoljno sistema PVO, sistema zaštite od Šaheda i projektila. A kašnjenje u isporuci naoružanja za Ukrajinu, PVO sistemia za zaštitu našeg naroda dovodi, nažalost, do ovakvih gubitaka, do toga da lista dece čije živote Rusija oduzima stalno raste", rekao je Zelenski i dodao da ''ruski teror mora da izgubi''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zelenski: Potrebna politička volja da se Kijevu obezbede vojne zalihe

Izvor: Blic, 04.Mar.2024, 00:07

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je potrebna politička volja kako bi se Ukrajini obezbedile potrebne vojne zalihe, da ne bi bila ispisana ''jedna od najsramnijih stranica istorije''.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.