Potreba Ukrajine za municijom u fokusu razgovora šefova odbrane

Izvor: VOA, 15.Mar.2023, 12:51

Potreba Ukrajine za municijom u fokusu razgovora šefova odbrane

KIJEV - Potrebe ukrajinske vojske za municijom će verovatno biti visoko na dnevnom redu sastanka zvaničnika za odbranu iz skoro 50 zemalja, koji su sazvale SAD. Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin biće domaćin virtuelnih razgovora iz Pentagona, nakon što se nekoliko prethodnih sastanaka Kontakt grupe za odbranu Ukrajine održalo u Nemačkoj. „Kao što smo radili od početka rata, nastavljamo da činimo sve što je u našoj moći da zadovoljimo potrebe Ukrajine, bilo da su u pitanju municija, protivvazdušna odbrana, oklopna vozila“, rekao je portparol Pentagona Pet Rajder. Zvaničnici SAD, EU i NATO-a su se obavezali da će pojačati napore da popune ukrajinske zalihe municije, ali i sopstvene zalihe. „Stalno razmatramo snabdevanje municijom i oružjem“, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posle sastanka sa ukrajinskim vojnim liderima. Zelenski je rekao da je glavni fokus da se odbrani istočna linija fronta, uključujući oblast Bahmuta u kojoj mesecima traju žestoke borbe. On je rekao da je jasan stav ukrajinskih vojnih lidera da „pojačaju ovaj pravac, da nanesu maksimalnu moguću štetu okupatoru“.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostin poručio Šojguu: SAD će nastaviti da lete gdje god to međunarodno pravo dozvoljava

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2023

VAŠINGTON - Američki ministar odbrane Lojd Ostin prenio je tokom telefonskog razgovora sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom da će SAD nastaviti da djeluju i lete gdje god to međunarodno pravo dozvoljava, rekao portparol Pentagona Pet Rajder.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.