Potonuo brod na Atlantiku, traga se za hrvatskim kapetanom i posadom

Izvor: RTS, 28.Sep.2019, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo brod na Atlantiku, traga se za hrvatskim kapetanom i posadom

Tri osobe su spasene, a za 11 se traga pošto je potonuo tegljač "Burbon rod", koji se našao na udaru uragana "Lorenco" u Atlantskom okeanu.
Brod je bio na putu prema Gvajani, oko 1.200 nautičkih milja od ostrva Martinik i 60 nautičkih milja od uragana četvrte kategorije "Lorenco" na Atlantiku – kada se našao u vremenskim neprilikama.

Na njemu je bilo 14 članova posade, javio je portal Pomorac.net, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a kapetan broda je iz Šibenika, prenosi Indeks.
Objavljeno je da su pronađene tri osobe na čamcu za spasavanje, dok se za preostalima traga.
Službenik ministarstva spoljnih poslova Ukrajine na Tviteru je potvrdio da su dva od tri spasena člana Ukrajinci.

"Burbon rod" je bio dugačak 60 metara sa gazom od 6,5 metara.
Izgrađen je 2006. godine. Dizajniran je za pomoć na terminalima i u operacijama vezanim za izlivanje nafte.
Uragan "Lorenco" je u poslednjih nekoliko dana od tropske oluje postao uragan četvrte kategorije, ali se ne očekuje da će zapretiti kopnu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potonuo brod na Atlantiku, traga se za 11 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2019

U Atlanskom okeanu potonuo je brod tegljač "Burbon rod", tri osobe su spašene, a za 11 se traga, prenosi Index.hr...Brod je bio na putu prema Gvajani, oko 1.200 nautickih milja od ostrva Martinik i 60 nautickih milja od uragana četvrte kategorije "Lorenco" na Atlantiku kada se našao u vremenskim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.