Postojanje Ukrajine je smrtno opasno za Ukrajince

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 22:12

"Postojanje Ukrajine je smrtno opasno za Ukrajince"

Postojanje Ukrajine je smrtno opasno za Ukrajince i to pod bilo kojim rukovodstvom, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On smatra da će "prisustvo nezavisne države na istorijskim ruskim teritorijama" biti stalni razlog za nastavak neprijateljstava.

Po njegovom mišljenju, ko god da je na čelu "kancerogene izrasline pod imenom Ukrajina", to neće dodati legitimitet njegovoj vladavini i pravnoj održivosti same zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"I, prema tome, verovatnoća novog rata će trajati beskonačno. Skoro uvek. Štaviše, postoji stopostotna verovatnoća novog sukoba, bez obzira na to koje bezbednosne papire Zapad potpiše sa marionetskim kijevskim režimom. Niti povezanost Ukrajine sa EU, pa čak ni ulazak ove veštačke zemlje u NATO. To bi moglo da se desi za deset ili pedeset godina“, ocenio je Medvedev na svom Telegram kanalu, prenosi Radio Sputnjik na ruskom jeziku.

Zato je, kako kaže, postojanje Ukrajine pogubno za Ukrajince.

"Oni su na kraju praktični ljudi. Koliko god sada priželjkivali smrt Rusa. Koliko god mrzeli rusko rukovodstvo. Koliko god težili ulasku u mitsku Evropsku uniju i NATO. Birajući između večitog rata i neminovne smrti, i života, velika većina Ukrajinaca (sa izuzetkom minimalnog broja promrzlih nacionalista) će na kraju izabrati život. Shvatiće da je život u velikoj zajedničkoj državi, što oni sada baš i ne razumeju, bolji od smrti.... I što pre Ukrajinci to shvate, to bolje“, zaključio je Medvedev.

On je takođe upozorio Veliku Britaniju na posledice razmeštanja trupa u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.