Posle Srbije, Mađarska: Belorusi izabrali državu za EURO kvalifikacije

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 13:02

Posle Srbije, Mađarska: Belorusi izabrali državu za EURO kvalifikacije

Fudbaleri Belorusije u junu nastavljaju kvalifikacija za Euro 2024. koje zbog političke bliskosti državnog vrha te zemlje sa Rusijom igraju van svoje teritorije

Za razliku od Rusije, koja je isključena iz svih takmičenja pod okriljem UEFA zbog invazije na Ukrajinu, Belorusija nije kažnjena tako drastičnim merama.

Fudbalska reprezentacija Belorusije je odigrača dosad dva meča kvalifikacija, poražena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u Novom Sadu od Švajcarske (0:5), kao i od Rumunije u gostima (1:2).

U međuvremenu, FS Belorusije se obratio Mađarskom fudbalskom savezu za domaćinstvo u narednim mečevima nakon čega je fudbalska vlast naših severnih komšija "preporučila nekoliko stadiona odgovarajuće kategorije", među kojima je odabran konačna lokacija.

"Belorusija će igrati na stadionu Ujpešta "Ferenc-Szusza" u Budimpešti", navodi se u saopštenju mađarskog saveza.

Belorusija će 16. juna na tom stadionu dočekati Izrael iza zatvorenih vrata, a zatim i Kosovo tri dana kasnije.

Mađarski savez je takođe dodao da je ugovor s Belorusijom potvrdila UEFA te da će "sve troškove vezane uz organizaciju snositi Beloruski savez".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.