Poslanik automobilom uleteo u demonstrante

Izvor: B92, 12.Jul.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik automobilom uleteo u demonstrante

U Kijevu su se ispred zdanja Vrhovne rade Ukrajine okupili demonstranti koji su pokušali da blokiraju izlaze iz zgrade parlamenta, javili su ukrajinski mediji.

Kod zdanja Vrhovne rade već drugi dan održavaju se protesti. Demonstranti traže da se zabrani konfiskacija necarinjenih automobila kojima je istekao rok prebivanja u Ukrajini, prenosi Sputnjik.

U četvrtak je trebalo da poslanici razmotre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje rešavanja problema vlasnika necarinjenih automobila.

Prema navodima medija, nekoliko demonstranata sukobilo se sa onima koji su želeli da izađu iz zgrade ukrajinskog parlamenta.

Tokom protesta automobil u kojem je bio poslanik Pavel Penzenik naleteo je na demonstrante.

„Povređene je već odvezla hitna pomoć. U automobilu ima ljudi“, izjavila je poslanica Oksana Prodan.

Nakon udesa Penzenika su izveli iz automobila u pratnji policije, a vozač je ostao u vozilu.

Očevici navode da je automobil povredio dva čoveka, od kojih je jedan zadobio otvoreni prelom noge.

Penzenik je kasnije potvrdio informaciju o udesu.

„Išli smo Institutskom ulicom i skretali u Šelkovičnuju. Neko od protestanata je prepoznao poslanike u automobilu. Tu su bila tri narodna poslanika, ja i još dvojica. Bacili su se na automobil, počeli da ga šutiraju, udaraju rukama i teškim predmetima. Razbili su zadnje staklo. Sedim na zadnjem sedištu automobila, na staklu imam tragove krvi od pesnica. Okružni smo protestantima i policijom koji zahtevaju da se linčuju narodni poslanici“, naveo je Penzenik.

Ukrajinska vlada nedavno je dozvolila policiji da automobile sa stranim registracijama proverava i da im određuje kazne u skladu sa zakonom o carinama. Policija ranije nije mogla da zaustavlja automobile s evropskim tablicama.

Ti automobili su postali veoma popularni u Ukrajini, jer su jeftini, kao i zbog rupa u zakonu koje omogućavaju da ne budu carinjeni. Sada ukrajinske vlasti nude vlasnicima takvih automobila carinske olakšice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.