Poseta Rusiju i Ukrajinu zbog Nuklearne elektrane Zaporožje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 16:18

Poseta Rusiju i Ukrajinu zbog Nuklearne elektrane Zaporožje

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi nada se da će ove nedelje doći u Rusiju i Ukrajinu kako bi nastavio razgovore o situaciji oko nuklearne elektrane Zaporožje (ZNPP) .

"To će biti veoma, veoma brzo. Nadamo se, čak i ove sedmice, ako budemo mogli", rekao je on dopisniku TAS S-a na marginama 66. godišnje sednice Generalne konferencije IAEA, odgovarajući na pitanje o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tome.

Komentarišući tok pregovora o stvaranju bezbednosne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje, generalni direktor IAEA je rekao da misli da se napreduje na tom polju.

Grosi se ranije sastao sa generalnim direktorom Rosatoma Aleksejem Lihačovim na marginama konferencije i razgovarao o planovima za stvaranje zaštitne zone oko Zaporoške nuklearne elektrane.

Grosi je rekao da smatra da je to neophodan korak ka smanjenju rizika od nuklearne nesreće.

U svom obraćanju na konferenciji, on je istakao da je spreman da nastavi razgovore sa Rusijom i Ukrajinom o tom pitanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.