Posade ukrajinskih oklopnih transportera na strani proruskih demonstranata

Izvor: Blic, 16.Apr.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posade ukrajinskih oklopnih transportera na strani proruskih demonstranata

Posade šest oklopnih transportera ukrajinske vojske, koji su poslati u istočni grad Kramatorsk, prešle su na stranu proruskih demonstranata, prenela je danas agencija RIA "Novosti".

Neke posade su promenile zastavu i prešle na stranu demonstranata

Očevici su rekli da su razgovarali sa posadama transportera i da su im rekli da su oni mirni građani koji se samo bore za svoja prava.

"Na glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << transportnom vozilu nalazi se ruska zastava i otišli su zajedno sa našim ljudima prema Slavjansku", rekao je jedan očevidac.

Agencija Rojters prenela je, pozivajući se na očevice, da je šest oklopnih transportara ušlo u Slavjansk i da je na prvom vozilu u koloni istaknuta ruska zastava.

Vozila su se zaustavila ispred zgrade gradske uprave, u kojoj se nalaze proruski demonstranti.

Ukrajinske vlasti juče su poslale trupe na vojni aerodrom između Kramatorska i Slavjanska. Aktivisti sa lica mesta rekli su da je u akciji zauzimanja aerodroma ranjeno nekoliko ljudi.

Najmanje 20 proruskih demonstranata preuzelo je jutros kontrolu nad zgradom gradske uprave u Donjecku, izjavila je portparol gradske administracije.

Agencija Itar-tas prenela je ranije da demonstranti kontrolišu administrativne zgrade u osam gradova u oblasti Donjecka.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinski vojnici prešli na stranu prorusa?!

Izvor: Vesti-online.com, 16.Apr.2014

Posade šest oklopnih transportera, koji su poslati u istočni ukrajinski grad Kramatorsk, prešle su na stranu proruskih demonstranata, prenela je agencija RIA "Novosti". Reporter Frans presa navodi da se na vozilima nalaze naoružani ljudi u neoznačenim uniformima. ..Ukrajinski novinari kažu da su...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ukrajinski vojnici prelaze na stranu proruskih demonstranata

Izvor: Press, 16.Apr.2014

Ukrajinski ministar odbrane putuje u Kramatorsk da razjasni situaciju u vezi s vojnicima i oklopnim vozilima, rekao je jedan zvaničnik vlade u Kijevu, koja je juče započela "antiterorističku operaciju" na istoku zemlje..."Glavno oklopno vozilo ima istaknutu rusku zastavu i oni su napustili Kramatorsk...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.