Porošenko za bilateralno primirje

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko za bilateralno primirje

Kijev -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izrazio spremnost za "bilateralno primirje" na istoku zemlje, pod uslovom da bude obezbeđena kontrola granice sa Rusijom.

"Predsednik Ukrajine je rekao da je spreman za bilateralno primirje. On je istovremeno rekao da je neophodno obezbediti kontrolu granice kako bi se zaustavilo prebacivanje oružja iz Rusije, oslobodili svi taoci i i bezuslovno pokrenuli pregovori", navela je kancelarija predsednika posle telefonskog razgovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Kako navodi Kijev, Merkel je rekla da predstavnici misije OEBS-a na istoku Ukrajine nemaju "pristup punktovima na granici zbog oružanih sukoba".

Porošenko je sinoć telefonom razgovarao i sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom koji je obećao pomoć SAD u ponovnom uspostavljanju infrastrukture u "oslobođenim" gradovima na istoku zemlje.

Ukrajinsko predsedništvo tvrdi i da je preuzelo kontrolu u Siversku, u oblasti Donjeck, kao i u Červonopartizansku u oblasti Lugansk.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko spreman na bilateralno primirje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2014

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izrazio je u telefonskom razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel spremnost za "bilateralno primirje" na separatističkom istoku zemlje pov uvjetom da se obezbijedi kontrola granice s Rusijom. "Predsjednik je potvrdio da je spreman na bilateralno primirje....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.