Porošenko ukinuo ratno stanje

Izvor: B92, 26.Dec.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko ukinuo ratno stanje

Kijev -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko objavio je da je završeno ratno stanje koje je uvedeno pošto je Rusija zaplenila tri ukrajinska vojna broda u Crnom moru.

Ukrajina je uvela ratno stanje prošle godine pošto je ruska obalska straža pucala na tri ukrajinska broda i potom zarobila posadu i brodove.

U ruskom zarobljeništvu su i dalje 24 ukrajinska mornara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Incident je bio poslednja epizoda sukoba dve zemlje koji je počeo 2014. ruskom aneksijom Krimskog poluostrva. Ratno stanje, koje je uveo Porošenko, uglavnom se smatra pokušajem nepopularnog lidera da zaradi političke poene uoči predsedničkih izbora sledeće godine.

Porošenko je danas rekao da je Ukrajina pojačala svoju odbranu tokom 30-dnevnog ratnog stanja, koje je zvanično završeno ranije danas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Porošenko objavio kraj ratnog stanja u Ukrajini

Izvor: Beta, 26.Dec.2018

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko objavio je danas da je završeno 30-dnevno ratno stanje koje je uvedeno pošto je Rusija zaplenila tri ukrajinska vojna broda u Crnom moru.Ukrajina je uvela ratno stanje prošle godine pošto je ruska obalska straža pucala na tri ukrajinska broda i potom zarobila...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.