Porošenko se zahvalio Tilersonu za nove sankcije Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko se zahvalio Tilersonu za nove sankcije Rusiji

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je izjavio da je zahvalio američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu za nove sankcije SAD Rusiji.

„Zahvalio sam gospodinu državnom sekretaru za sankcije koje su Sjedinjene Američke Države uvele ruskim državljanima. Uveren sam da je ova politika efikasna“, rekao je Porošenko.

„Već vidimo danas nove mogućnosti za saradnju u odbrambenoj sferi i dogovorili smo se o određenim etapama te saradnje“, rekao je Porošenko.

On je naveo da je reč ne samo o isporukama oružja uz pomoć američkih sredstava i davanju licenci i dozvola Kijevu za kupovinu naoružanja, nego i o zajedničkoj proizvodnji oružja, vojnim vežbama i drugim pitanjima.

Porošenko je dodao da zna kada će američko naoružanje biti isporučeno Ukrajini, ali nije naveo konkretne datume.

Ukrajinski predsednik je dodao da nakon sastanka s Tilersonom ostaje optimističan kada je reč o usaglašavanju pitanja o mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija u Donbasu. 


„Ne gubim optimizam, to bi moglo da se dogodi 2018. godine. Po mom nalogu, ukrajinske diplomate će u to uložiti maksimalan napor“, rekao je Porošenko i dodao da je Ukrajina dobila punu podršku SAD i drugih partnera u Savetu bezbednosti UN kada je reč o zahtevu da se u region Donbasa uvedu mirovne snage UN.
 

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.