Porošenko pozvao Tonija Blera da reformiše Ukrajinu! (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 17.Jun.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko pozvao Tonija Blera da reformiše Ukrajinu! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko danas je ponudio poziciju u vladi svoje zemlje bivšem britanskom premijeru Toniju Bleru, kome je poverena reforma državnih institucija.




Na sastanku danas održanom u Kijevu Porošenko je pozvao Blera da se pridruži Međunarodnom savetodavnom odboru za reforme koje planiraju da tamo sprovedu. Nakon sastanka Porošenko je izjavio da bi Toni Bler mogao da uđe u Savet radi pružanja pomoći u sprovođenju reformi kako >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << bi "Ukrajince naučio da vode državne poslove".

Porošenko je u razgovoru sa Tonijem Blerom naglasio da je Ukrajina ujedinjena kao nikada ranije, a da su Ukrajinci pokazali svoju privrženost evropskom putu. "Uprkos ratu, mi smo u stanju da sprovedemo reforme" - rekao je predsednik bivše Ukrajine.
 
Zauzvrat, Toni Bler je izrazio snažnu podršku nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine. "Nalazite se pred velikim bezbedonosnim izazovima i reformama" -  "Interfaks".





Britanski političar je naglasio da Međunarodna zajednica ima veliku želju da podrži Ukrajinu, i zanimao se za stav predsednika o tome kakva praktična međunarodna pomoć je potrebna toj zemlji. "Ovo pristup pravih prijatelja Ukrajine" - rekao je Porošenko. On je dodao da majski samit "Istočnog partnerstva" u Rigi predstavlja građanima bivše Ukrajine "prvi praktični dokaz evropske solidarnosti kroz uklanjanje političkih prepreka za uspostavljanje bezviznog režim sa EU".

Za to vreme, u Kijevu su građani protestovali i tokom protesta na glavnom trgu instalirali "javni toalet".

U ogromnu klozetsku šolju, građani maskirani u Porošenka i državnog tužioca Šokina, spustili su "fascikle sa imenima optuženih" za najteža krivična dela. ovim demonstracijama građani su želeli da skrenu pažnju na to kako je ova zemlja "isceđena" istragama protiv korupcije.

Protesti su održani i u obližnjem Lavovu gde demonstranti čekaju Jacenjuka.



Za sada poreska uprava zauzima prvo mesto na listi najkorumpiranijih vladinih agencija bivše Ukrajine dok navodna borba protiv korupcije predstavlja praznu priču i paravan upravo za kriminalizaciju državnih institucija.

Zbog svake sličnosti sa događajima bliskim nama u Srbiji, jedino mi nemamo pravo da kažemo kako "ovo nigde nema" jer znamo za barem jedno mesto gde se sve to već odigralo i to ne tako davno. Njih barem nisu bombardovali.

Izvor: Vesti.Ru

Prevod i priprema: KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.