Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko podržao uvođenje vanrednog stanja u Ukrajini, čeka se odluka parlamenta

Predsednik Petro Porošenko potpisao je predlog zakona o uvođenju dvomesečnog vanrednog stanja u Ukrajini zbog krize s Rusijom koja je u nedelju zadržala tri ukrajinska broda i njihove posade.

Da bi zakon stupio na snagu, mora da ga usvoji ukrajinski parlament koji će o tome glasati kasnije danas, navodi Asošiejted pres.

Porošenko je predložio uvođenje vanrednog stanja u Ukrajini pošto su ruski graničari >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << juče otvorili vatru na tri ukrajinska vojna broda u Azovskom moru.

Ako poslanici usvoje zakon, među merama vanrednog stanja biće delimična mobilizacija, jačanje protivavionske odbrane, antiterorističke mere i "informaciona bezbednost".

Ratna mornarica Ukrajine je juče saopštila da je Rusija da je pucala na ukrajinske brodove i povredila šest članova posade u Kerčkom prolazu, na ulazu iz Crnog u Azovsko more, a Porošenko je ranije danas zatražio od Rusije da odmah oslobodi ukrajinske mornare i brodove.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.