Porošenko: Putin želi da anektira celu Ukrajinu

Izvor: RTS, 29.Nov.2018, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Putin želi da anektira celu Ukrajinu

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da anektira celu Ukrajinu i pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel da podrži Kijev.
Petro Porošenko je, u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za današnji nemački Bild i medijsku grupu Funke, odbacio tvrdnje Rusije da su tri ukrajinska broda ilegalno ušla u ruske vode u Azovskom moru u nedelju i da je to bila provokacija.

"Ne verujte u Putinove laži. Putin želi staro rusko carstvo, Krim, Donbas, celu zemlju. Kao ruski car, kako sebe vidi, njegovo carstvo ne može da funkcioniše bez Ukrajine. On nas vidi kao svoju koloniju", rekao je Porošenko.
Pozvao je Nemačku, koja je najveći kupac ruskog gasa, da obustavi izgradnju gasovoda "Severni tok 2" koji bi omogućio Rusiji da direktno snabde Nemačku, zaobilazeći Ukrajinu.
"Treba nam snažna, odlučna i jasna reakcija na agresivno ponašanje Rusije. To znači i zaustavljanje projekta gasovoda 'Severni tok 2'", istakao je ukrajinski predsednik, prenosi Rojters.
Porošenko je, takođe, pozvao na stacioniranje brodova NATO-a u Azovskom moru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne verujte u Putinove laži"

Izvor: B92, 29.Nov.2018

Kijev -- Predsednik Ukrajine Petro Porošenko optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da anektira celu Ukrajinu. Pozvao je i Merkelovu da podrži Kijev...Porošenko je u intervjuu za današnji nemački "Bild" i medijsku grupu "Funke" odbacio tvrdnje Rusije da su tri ukrajinska broda ilegalno...

Nastavak na B92...

Porošenko: Putin želi cijelu moju zemlju

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Nov.2018

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da želi anektirati cijelu Ukrajinu i pozvao u intervjuu njemačkim medijima kancelarku Angelu Merkel da dođe u Kijev pomoći u krizi...Rusija je u nedjelju u blizini krimskog poluotoka zaplijenila tri broda...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Porošenko: Putin želi da anektira celu Ukrajinu

Izvor: OkRadio.rs, 29.Nov.2018

Berlin – Predsednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da anektira celu Ukrajinu i pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel da podrži Kijev. Porošenko je u intervjuu za današnji nemački "Bild" i medijsku grupu "Funke" odbacio tvrdnje Rusije da su...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.