Porošenko opet provocira: Kijev će uvek koristiti Kerčki moreuz

Izvor: Vesti-online.com, 26.Dec.2018, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko opet provocira: Kijev će uvek koristiti Kerčki moreuz

"Kijev nikada neće prestati da koristi Kerčki moreuz za saobraćaj brodova ka ukrajinskim lukama u Azovskom moru", rekao je ukrajinski predsednik Petro Porošenko, dodajući da će on u tom smislu iskoristiti sva politička i diplomatska sredstva.

Porošenko je u govoru na sastanku Nacionalnog saveta odbrane optužio neke ukrajinske političare za prebacivanje krivice za nedavni incident u Kerčkom moreuzu sa Rusije na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ukrajinu.

"Postoje pokušaji da se dokaže da mi nemamo pravo da koristimo Kerčki moreuz i to ne radi samo Kremlj, već i naša opozicija", rekao je Porošenko, preneo je Tass.

On je rekao da Ukrajina nikada neće prekinuti da koristi svoje luke u Azovskom moru, što se posebno odnosi na ratne brodove.

Ruska mornarica i graničari zarobili su 25. novembra tri ukrajinska ratna broda sa posadama, jer su neovlašćeno ušla u ruske teritorijalne vode, podseća Tass.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.