Porošenko ne isključuje „potpuni rat“ sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2019, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko ne isključuje „potpuni rat“ sa Rusijom

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je Moskvu da priprema vojni napad na Ukrajinu,  tokom debate na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.
„Vojni eksperti nedvosmisleno navode da oružana grupacija na ruskoj granici s Ukrajinom predstavlja taktičju ofanzivnu grupu. Ničeg zajedničkog s odbranom tu nema. Oni su predviđeni za napad, za to se sprema Kremlj“, rekao je Porošenko, kako prenosi "112 Ukrajina".     Porošenko je dopustio dalju eskalaciju konflikta "do nivoa potpunog rata" i optužio Moskvu za "veliku koncentraciju trupa" duž rusko-ukrajinske granice.  
  U decembru prošle godine, na godišnjoj konferenciji za novinare, Vladimir Putin je rekao da će se tenzije između Rusije i Ukrajine nastaviti sve dok "postoje rusofobi u kijevskim koridorima moći koji ne razumeju šta je interes njihovog naroda". Osim toga, ruski lider je naglasio da je Kremlj zainteresovan za mir i prosperitet u Ukrajini. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Rusija priprema vojni napad na Ukrajinu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2019

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je Moskvu da priprema vojni napad na njegovu zemlju...- Vojni eksperti nedvosmisleno navode da oružana grupacija na ruskoj granici sa Ukrajinom predstavlja taktičju ofanzivnu grupu. Ničeg zajedničkog sa odbranom tu nema. Oni su predviđeni za napad,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.