Porošenko jača bezbednost, nove optužbe na račun Rusije

Izvor: RTS, 01.Dec.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko jača bezbednost, nove optužbe na račun Rusije

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko kaže da je njegova zemlja pojačala bezbednost na ključnim infrastrukturnim lokacijama, kao što su nuklearne elektrane i luke u Crnom moru, zbog, kako je naveo, "ruskog testiranja svetskog poretka".
Rusija i Ukrajina međusobno se optužuju za incident u Kerčkom moreuzu, gde je Moskva 25. novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaplenila tri ukrajinska broda, što je izazvalo krizu zbog koje su se pojavili strahovi od šireg konflikta.

Porošenko je danas ponovo optužio Rusiju za nagomilavanje velike vojne sile u istočnoj Ukrajini, koja je pod kontrolom proruskih akstivista, i na Krimu, koji je Rusija pripojila 2014. godine, navodi Rojters.
"Rusija je rasporedila kopnene snage sa oko 80.000 ruskih vojnika, oko 1.400 artiljerijskih i raketnih sistema, 900 tenkova, 2.300 oklopnih vozila, oko 500 aviona i 300 helikoptera", naveo je Porošenko na Tviteru.
Dodao je da je Ukrajina pojačala bezbednost na ključnim infrastrukturnim lokacijama, kao što su nuklearne elektrane i hidroelektrane, hemijske fabrike i luke u Crnom i Azovskom moru.
Ukrajinska televizija prikazala je danas Porošenka kako predstavlja nove i remontovane vojne avione, helikoptere i dronove, namenjene ukrajinskoj vojsci.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Pojačali smo bezbjednost na ključnim lokacijama

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2018

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je danas da je njegova zemlja pojačala bezbjednost na ključnim infrastrukturnim lokacijama, kao što su nuklearne elektrane i luke u Crnom moru, zbog, kako je naveo, "ruskog testiranja svjetskog poretka".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Porošenko: Rusija namerava da zauzme Mariupolj i Berdjansk

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2018, 11:54

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko u intervjuu za nemački "Funke Media Group" rekao da Rusija navodno namerava da zauzme ukrajinske gradove Berdjansk i Mariupolj kako bi dobila kopneni koridor iz Donbasa do Krima. . Istovremeno, on nije pružio nikakve realne dokaze o njegovim tvrdnjama, te je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.