Izvor: RuskaRec.ru, 15.Mar.2017, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko će tražiti sankcije za isporuku proizvoda iz Donbasa u Rusiju

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko je izjavio da će Kijev tražiti uvođenje sankcija, ako proizvodi preduzeća koja su nacionalizovale DNR i LNR počnu da se isporučuju Rusiji. „Ako proizvodi ukradenih preduzeća počnu da se isporučuju Rusiji, mi ćemo tražiti uvođenje sankcija protiv ovih preduzeća Rusije”, izjavio je Porošenko, prenosi RIA „Novosti”. Predsednik Ukrajine je takođe obećao da će vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << izračunati gubitke koje je Ukrajina pretrpela zbog trgovinske blokade Donbasa od strane radikala. Ranije su vlasti DNR i LNR uvele spoljnu upravu u preduzećima ukrajinske jurisdikcije u Donbasu. Ove mere su bile odgovor na saobraćajnu blokadu regiona od strane ekstremista. Kijev je zatim odbio da obavlja trgovinu sa nacionalizovanim fabrikama i obaćeo je da će potpuno prekinuti saobraćaj sa rejonima Donbasa koji nisu pod kontrolom Kijeva, sve dok se preduzeća u DNR i LNR ne vrate pod ukrajinsku jurisdikciju.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Ako proizvodi ukradenih preduzeća počnu da se izvoze u Rusiju, tražićemo sankcije

Izvor: Vostok.rs, 16.Mar.2017, 09:42

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da će ako proizvodnja nacionalizovanih preduzeća u DNR i LNR počne da se izvozi u Rusiju, Kijev tražiti uvođenje sankcija.. . „Ako proizvodi ukradenih preduzeća počnu da se izvoze u Rusiju, mi ćemo tražiti uvođenje sankcija ruskim preduzećima...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.