Porošenko: Zemlje koje podržavaju „Severni tok 2“ postaju saveznici Rusije hibridnom ratu

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Zemlje koje podržavaju „Severni tok 2“ postaju saveznici Rusije hibridnom ratu

Ukrajinski lider Petro Porošenko izjavio je da bi incident sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja mogao da se odrazi na realizaciju izgradnje gasovoda „Severni tok 2“.

„Ubeđen sam da će se napad na Skripalja na teritoriji Velike Britanije odraziti na izgradnju gasovoda“, rekao je on i dodao da one zemlje koje podržavaju taj projekat postaju saveznici Rusije u tom „hibridnom ratu“.


Prema Porošenkovim rečima, stavove po pitanju „Severnog toka 2“ potrebno je promeniti ne samo iz političke dobrobiti, već i ekonomske, ali i etničke, naglasivši da taj projekat Rusija ne gura iz ekonomskih razloga, već kao instrument političkog pritiska.


On je dodao i da bi puštanje tog gasovoda za Kijev značio i gubitak dve milijarde dolara godišnje zbog smanjenja protoka gasa kroz njenu teritoriju, što će ujedno značiti i slabljenje Ukrajine.


Prethodno je šef nemačke diplomatije Mas izjavio da se slučaj sa trovanjem Skripalja ni na koji način neće odraziti na tok realizacije projekta „Severni tok 2“.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


 

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.