Porošenko: Ukrajina se konačno razvela od Ruske imperije

Izvor: Vostok.rs, 12.Maj.2017, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Ukrajina se konačno razvela od Ruske imperije

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko smatra da se dobijanjem bezviznog režim sa EU Ukrajina konačno „razvela od Ruske imperije“.

„Rekao bih da se Ukrajina danas konačno razvela od Ruske imperije i upravo tako, filozofski, i treba o tome da mislimo“, izjavio je Porošenko u intervjuu ukrajinskoj televiziji „1+1“.

Predsednik Ukrajine smatra da bezvizni režim „vraća Ukrajinu na njeno istorijsko mesto — u sastav evropskih država“.

On je dodao da smatra da će bezvizni režim biti motivacija za povratak Krima i Donbasa pod kontrolu Kijeva.

„Kada govorimo o vraćanju okupiranih teritorija političko-diplomatskim putem, to podrazumeva stvaranje uslova da stanovnici budu zainteresovani za se vrate u Ukrajinu i dobiju ukrajinski pasoš“, rekao je Porošenko.

Savet ministara EU je 11. maja je odobrio rešenje prema kom građani Ukrajine dobijaju pravo bezviznog ulaska na teritoriju zemalja-članica EU na 90 dana.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kosačov: Porošenko pokazuje potpuno odsustvo savesti i zdravog razuma

Izvor: Vostok.rs, 12.Maj.2017

Izjava ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da će nakon ukidanja viznog režima sa EU stanovnici Donbasa i Krima poželeti da se vrate pod okrilje Ukrajine zbog pasoša, pokazuje potpuno odsustvo savesti i zdravog razuma, mišljenja je predsednik komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.