Porošenko: Sukob u Donbasu nije zamrznut, tamo se vodi pravi žestok rat

Izvor: Vostok.rs, 20.Apr.2017, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Sukob u Donbasu nije zamrznut, tamo se vodi pravi žestok rat

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da ne smatra da je sukob u Donbasu „zamrznut“. Prema njegovom mišljenju, tamo se vodi „pravi žestok rat“.

Nedostatak značajnog napretka u sprovođenju Minskih sporazuma o rešenju sukoba dovelo je do toga da ga neki stručnjaci smatraju „zamrznutim“. Pri tome su ranije strepnje zbog mogućeg zamrzavanja sukoba izrazili predstavnik Kijeva u trilateralnoj kontakt-grupi Leonid Kučma i ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin.

„Neki ljudi pokušavaju da nazovu (situaciju u Donbasu) ’zamrznutim sukobom‘… Zar je to zamrznuti sukob? To je pravi žestoki rat. Prava agresija“, izjavio je Porošenko za britansku televiziju „Skaj njuz“.

Porošenko je podsetio da je Ukrajina od početka godine izgubila u Donbasu 69 vojnika, a više od  420 je ranjeno.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.