Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2018, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Ruska crkva pretnja bezbednosti

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da uticaj Ruske pravoslavne crkve, koja u Ukrajini ima milione vernika, predstavlja "direktnu pretnju nacionalnoj bezbednosti" njegove zemlje.

"Smatram apsolutno neophodnim da se odseku svi pipci kojima agresor deluje u telu naše zemlje", rekao je Porošenko, misleći na Rusiju.

Prema Porošenku, ruska crkva "nije odvojena od (ruske) države >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osim na papiru" i "totalno i bezuslovno podržava revanšističku i imperijalističku politiku Kremlja".

Ukrajinski predsednik je govorio na ceremoniji povodom 1030. godišnjice pokrštavanja Kijevske Rusije, čije je istorijsko nasleđe u današnje vreme predmet spora Moskve i Kijeva.

Desetine hiljada vernika Ruske pravoslavne crkve je tim povodom juče prošetalo pod strogim nadzorom, budući da se policija bojala njihovog sukoba s ukrajinskim nacionalistima.

Ukrajina ima dve pravoslavne crkve koje su se odvojile od Moskovske patrijaršije, ali njih nijedna druga pravoslavna crkva ne priznaje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Ruska crkva pretnja bezbednosti

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2018

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je da uticaj Ruske pravoslavne crkve, koja u Ukrajini ima milione vernika, predstavlja "direktnu pretnju nacionalnoj bezbednosti" njegove zemlje..."Smatram apsolutno neophodnim da se odseku svi pipci kojima agresor deluje u telu naše zemlje", rekao je Porošenko,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.