Porošenko: Pretnja totalnog rata od strane Rusije nije prošla

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Pretnja totalnog rata od strane Rusije nije prošla

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je još jednom izjavio da postoji pretnja Rusije „totalnim ratom“.

„Ruski vojni kontingent na jugoistoku, u Pridnjestrovlju, po mom dubokom ubeđenju može u svakom trenutku biti iskorišćen za napade na našu teritoriju i preti našim granicama“, rekao je Porošenko, govoreći na sednici rukovodećeg kadra Oružanih snaga Ukrajine.

Osim toga, on je optužio Rusiju za povećanje vojnog prisustva na Krimu.

„Pretnja totalnog rata od strane Rusije nije prošla“, dodao je Porošenko.

On je izjavio i da su vlasti te zemlje 2017. godine izdvojile na proizvodnju i kupovinu novog naoružanja oko 333 miliona dolara.

Kijev je više puta optuživao Moskvu za mešanje u unutrašnje poslove Ukrajine. Rusija ove pretnje smatra nedopustivim. Moskva je više puta izjavljivala da nije strana u unutarukrajinskom konfliktu, da nije umešana u događaje u Donbasu i da je zainteresovana da Ukrajina prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Rusija preti Ukrajini "totalnim ratom"

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2017

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je još jednom izjavio da postoji pretnja Rusije "totalnim ratom"...- Ruski vojni kontingent na jugoistoku, u Pridnjestrovlju, po mom dubokom ubeđenju može u svakom trenutku biti iskorišćen za napade na našu teritoriju i preti našim granicama - rekao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Puškov: Porošenko voli da spekuliše o mogućnosti ’totalnog rata‘ sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2017, 09:55

Ruski senator Aleksej Puškov prokomentarisao je izjavu predsednika Ukrajine Petra Porošenka i pretnju „totalnim ratom“ protiv Rusije.. . „Porošenko voli da spekuliše o mogućnosti ’totalnog rata‘ sa Rusijom. I Sakašvili je isto voleo. Uzalud: nijedan od njih nije taj kalibar“, napisao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.