Porošenko: Porasla pretnja od otvorenog rata sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 03.Feb.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Porasla pretnja od otvorenog rata sa Rusijom

03.02.2016. -

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko smatra da je otvoreni rat sa Rusijom veća pretnja nego prošle godine.

U intervjuu za list „Bild“, ukrajinski predsednik je izjavio da ruske vlasti nastavljaju da ignorišu Minski sporazum. Pritom, on je optužio Rusiju za nagomilavanje kontingenta ruskih vojnika na teritoriji Ukrajine. Međutim, ruske vlasti su više puta saopštavale da se na teritoriji Ukrajine ne nalaze ruski vojnici.

Porošenko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je naveo da Rusija nastavlja da gradi nove baze na granici i da stalno izvodi vojne vežbe.

„Rusija je mnogo investirala u pripreme za rat, dok mi za to ne dobijamo nikakva obaveštenja“, rekao je on.

Predsednik Ukrajine je izjavio da, u cilju zaštite zemlje, treba organizovati isporuke oružja iz Nemačke, jer se, prema njegovim rečima, radi o bezbednosti cele Evrope.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Porošenko: Opasnost od otvorenog rata Rusije i Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2016

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je da je opasnost otvorenog rata rata izmedju Rusije i Ukrajine veća nego je bila prije godinu dana...U razgovoru za njemački “Bild” Porošenko je kazao da Rusija nije implementirala   " ni jednu točku” mirovnog sporazuma iz Minska...“Umjesto...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.