Porošenko: Indija se prodala Putinu

Izvor: B92, 12.Dec.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Indija se prodala Putinu

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko kritikovao je indijske vlasti što primile ruskog predsednika Vladimira Putina i lidera anektiranog Krima.

"Postoji razlika između novca i vrednosti i to se može jednostvano shvatiti. Ako je nacija civilizovana više ceni vrednosti od novca. Međutim, vi (vlasti u Nju Delhiju) možete da se prodate za novac, ugovore i bilo šta", rekao je Porošenko koji se nalazi u poseti Australiji.

Prema njegovim rečima, stav Indije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne može biti od pomoći lideru Krima Sergeju Aksionovu.

"On je kriminalac, to je jasno. Ima kriminalnu prošlost i sigurno će imati i kriminalnu budućnost", ocenio je predsednik Ukrajine.

Aksionov je napisao na Tviteru da je bio u Indiji kao član Putinove delegacije i da je poseta bila privatnog karaktera.

On je u Nju Delhiju potpisao memorandum o razvoju odnosa između Indije i Krima u oblasti farmacije, poljoprivrede i turizma.

Aksionov je bio jedan od glavnih organizatora referenduma 16. marta, kojim je odlučeno pripajanje Krima Rusiji.

Aksionov se nalazi na spisku osoba protiv kojih su SAD i Evropska unija (EU) uvele sankcije zbog ukrajinske krize.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Porošenko kritikovao Indiju zbog Putina: Prodali ste se!

Izvor: Vesti-online.com, 12.Dec.2014

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko kritikovao je indijske vlasti što su ove nedelje primile ruskog predsednika Vladimira Putina zajedno s liderom poluostrva Krim, koji je u martu pripojen Rusiji..."Postoji razlika između novca i vrednosti i to se može jednostvano shvatiti. Ako je nacija civilizovana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.