Porošenko HOĆE DA HAPSI Ruse: Svako ko dođe na Krim biće na udaru ukrajinske policije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko HOĆE DA HAPSI Ruse: Svako ko dođe na Krim biće na udaru ukrajinske policije

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potpisao je predlog zakona kojim se svakom Rusu koji avionom doputuje na Krim preti - zatvorom.

Ukrajinska pogranična služba kontroliše kopnene ulaske na Krim, koji je Rusija pripojila 2014. godine, ali većina putnika radije na to poluostrvo dolazi direktno iz Rusije, koja takva putovanja tretira kao putovanja na svojoj teritoriji, dok Kijev takve letove smatra ilegalnim prelascima ukrajinske granice.

Parlament u Kijevu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas je saopštio da je predsednik Porošenko potpisao predlog zakona kojim se takvi prelasci smatraju krivičnim delom za koji je predviđena zatvorska kazna u trajanju do tri godine.

Petro Porosenko Ukraine-Europe

residents do not appreciate positively,the country is in war with Russia,

Russian business relations remained,Ukraine is characterized by poverty and deprivation,with his family in the Maldives, he took part in luxury vacations.

diplomatically.... pic.twitter.com/VFOSXbfT1u

— szántai józsef (@szantaijozseff8) July 24, 2018

Taj zakon će se primenjivati na ruske državljane ili svakoga ko deluje u interesu Rusije.

Novi zakon znači da će se svaki Rus koji avionom doputuje na Krim, ili se tamo doveze preko novog mosta koji povezuje Krim s kopnom Rusije, suočiti sa krivičnim optužbama u Ukrajini.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.