Ponašajte se kao odrasli

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 14:41

"Ponašajte se kao odrasli"

Kijev od zapadnih partnera očekuje da se "ponašaju kao odrasli" u odnosu na ono što se dešava u Ukrajini.

To je rekao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu zemlje Aleksej Danilov, komentarišući reakciju Zapada na kritike ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na račun NATO.

"Svet je međusobno povezan. Razumemo šta se dešava, stoga želimo odgovarajuće 'odraslo ponašanje' u svim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procesima koji se danas odvijaju kako na teritoriji naše zemlje tako i oko nje", odgovorio je on u intervjuu ukrajinskom radiju NV na pitanje o izjavama Zelenskog koje su razbesnele Zapad.

Po njegovom mišljenju, "odraslo ponašanje" je podrška ukrajinskoj poziciji.

Danilov posebno smatra da je kritika Zelenskog prema NATO-u opravdana činjenicom da je Ukrajina u teškoj situaciji.

"Predsednik predstavlja našu zemlju i brani interese naše zemlje pre svega. To se nekome sviđa, nekome se ne sviđa. Još jednom naglašavam: mi smo u veoma teškoj situaciji danas", rekao je sekretar ukrajinskog Saveta bezbednosti.

Zelenski je 11. jula na putu za Vilnjus izrazio nezadovoljstvo činjenicom da zemlje NATO-a ne nameravaju da na samitu donesu konkretne odluke o vremenu pozivanja Kijeva u alijansu.

On je rekao da "Ukrajina zaslužuje poštovanje" i nazvao je slabošću neodlučnost partnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.