Poluostrvo je rusko

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 23:34

"Poluostrvo je rusko"

Marin Le Pen, predsednica francuske partije Nacionalni savez, rekla je da je pitanje Krima rešeno, i da nije povezano sa aktuelnim ratom u Ukrajini.

"Krim je ruski i to pitanje je rešeno od 2014. godine.Nema smisla uvlačiti poluostrvo u bilo kakve pregovore Moskve i Kijeva o okončanju aktuelnog sukoba, koji bi trebalo da počnu što je pre moguće", izjavila je danas liderka francuske opozicije Marin le Pen. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Krim nema nikakve veze sa sukobom u Ukrajini", tvrdi Le Pen za Fransinfo.

"Možemo da se prepiremo o uslovima u kojima je referendum organizovan, ali građani su izabrali da budu deo Rusije. To je stav Nikole Sarkozija, Valerija Žiskara d'Estenja i to je stav Marin le Pen", tvrdi ona.

Voditelji su pitali Marin le Pen da li će javno reći da je Krim ruski, na šta je ona odgovorila:

"To je uvek bilo jasno. Govorim to već skoro deset godina i nisam se predomislila", odgovorila je ona.

Ukrajinska vlada zabranila je Marin le Pen da uđe u zemlju 2017. godine, nakon što je u više intervjua rekla da je referendum 2014. bio legitiman, a ne nelegalna aneksija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.