Poljski poljoprivrednici obustavljaju protest

Izvor: B92, 23.Dec.2023, 16:08

Poljski poljoprivrednici obustavljaju protest

Poljski poljoprivrednici obustaviće od sutra protest u Mediki, na graničnom prelazu sa Ukrajinom.

Međutim, vozači kamiona će nastaviti blokade na tri granična prelaza tokom Božića i dozvoliće prolazak još manjeg broja kamiona nego ranije, saopštili su oni danas.

Poljski vozači kamiona blokiraju nekoliko prelaza sa Ukrajinom od 6. novembra, zahtevajući od Evropske unije da ponovo uspostavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistem u okviru koga su ukrajinskim kompanijama potrebne dozvole za rad u evropskom bloku, kao i evropskim vozačima koji žele da uđu u Ukrajinu, preneo je Rojters.

Kasnije su im se pridružili poljoprivrednici koji su tražili od vlade subvencije za kukuruz i tražili da ne dođe do povećanja poreza.

Roman Kondrov, jedan od vođa poljoprivrednika koji su protestovali, rekao je posle razgovora sa ministrom poljoprivrede Česlavom Sjekjerskim da će protest u Mediki biti obustavljen od sutra ujutro do 2. ili 3, januara 2024, javila je novinska agencija PAP.

Međutim, vozači kamiona su saopštili da će ostati na granici i za vreme Božića i da će propuštati samo po jedan teretni kamion na tri sata, umesto tri kamiona svakog sata.

"Pojačavamo protest, (propuštamo samo) jedan kamion na svaka tri sata", rekla je za Rojters Edita Ozigala, jedna od lidera protesta vozača kamiona u Dorohusku, dodajući da transport humanitarne pomoći i vojne opreme nisu bili blokirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljski poljoprivrednici obustavljaju protest! Kamiondžije ipak ostaju na granici tokom Božića

Izvor: Blic, 23.Dec.2023

Poljski poljoprivrednici obustavice od sutra protest u Mediki, na graničnom prelazu sa Ukrajinom, ali ce vozači kamiona nastaviti blokade na tri granična prelaza tokom Božica i dozvoliće prolazak još manjeg broja kamiona nego ranije, saopštili su oni danas.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.