Poljska zabrana Ukrajini odnosi se i na tranzit žita kroz zemlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2023, 14:15

Poljska zabrana Ukrajini odnosi se i na tranzit žita kroz zemlju

Poljska zabrana uvoza ukrajinskog žita i ostale hrane će se takođe primenjivati i na tranzit tih proizvoda kroz Poljsku, rekao je danas ministar za razvoj i tehnologiju Valdemar Buda.

"Zabrana je potpuna, uključujući i zabranu tranzita kroz Poljsku", naveo je Buda na Tviteru, dodajući da će se sa Kijevom održati razgovori kroz koje će pokušati da se dođe do rešenja da roba samo prolazi kroz Poljsku i da ne završava na lokalnom tržištu.

Poljska i Mađarska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su u subotu saopštile da su odlučile da zabrane uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine kako bi zaštitili lokalni poljoprivredni sektor nakon velikog upliva ukrajinskog žita, koji je smanjio cene širom regiona, preneo je Rojters.

Poljska zabrana stupila je na snagu u subotu uveče.

Ukrajinsko ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da se poljska odluka o zabrani kosi sa postojećim sporazumom o izvozu i zatražilo je razgovore da se reši pitanje.

Ukrajinska novinska agencija Ukrinform navela je da će se ukrajinski i poljski ministri sastati u ponedejlak u Poljskoj i da će fokus razgovora biti tranzit.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.