Poljska upozorila Ameriku

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 08:33

Poljska upozorila Ameriku

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski pozvao je Majka Džonsona da dozvoli glasanje o novoj američkoj pomoći Ukrajini.

On je poručio da bi Džonson bio kriv ukoliko zakon ne bude usvojen, a Rusija napreduje na bojnom polju.

U obraćanju istraživačkom centru Atlantskog saveta, Sikorski je napomenuo da je Džonson "u prošlosti toplo govorio o Ukrajini".

"Zato bih voleo da zna da ceo svet gleda šta će uraditi i ako dodatna pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bi prođe (Kongres SAD) i Ukrajina pretrpi preokrete na bojnom polju biće njegova odgovornost", istakao je poljski šef diplomatije.

Džonson je raspustio Predstavnički dom na dve nedelje, a prethodno nije stavio na glasanje paket pomoći od 60 milijardi dolara za Ukrajinu, koji je izglasan u Senatu ranije ovog meseca.

"Kriminalna porodica diktatora pomaže i podržava ubilačku invaziju ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu", rekao je Sikorski, misleći na vojnu pomoć koju Iran i Severna Koreja navodno pružaju Moskvi.

Dodao je bi rezultat ruske pobede u Ukrajini bilo prisustvo većeg broja "siledžija" na svetskoj političkoj sceni, pozivajući Majka Džonsona da "dozvoli da demokratija ide svojim tokom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljska upozorila: SAD će snositi krivicu ako Rusija bude napredovala u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2024

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski pozvao je predsedavajućeg Predstavničkog doma SAD Majka Džonsona da dozvoli glasanje o novoj američkoj pomoći Ukrajini i poručio da bi Džonson bio kriv ukoliko zakon ne bi bio usvojen, a Rusija napredovala na bojnom polju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.