Poljska šalje vojsku u pomoć Ukrajini

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska šalje vojsku u pomoć Ukrajini

Poljska namerava da pošalje vojne instruktore da obučavaju ukrajinske vojnike, a konačna odluka očekuje se tokom narednog meseca, izjavio je danas savetnik poljskog ministra odbrane Boguslav Pacek.

- Ministarstvo odbrane namerava da pošalje poljske instruktore za podršku obučavanju ukrajinskih podoficira - rekao je Pacek.

Prema njegovim rečima, broj instruktora biće finalizovan u martu, ali će ih biti više od deset.

Britanski premijer Dejvid Kameron >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sinoć je najavio da će i Velika Britanija tokom marta poslati vojno osoblje u Ukrajinu radi pomoći u obuci ukrajinske vojske.

Britanski ministar odbrane Majkl Falon izjavio je ranije da London razmatra "dodatne zahteve" Ukrajine, ali da neće slati ofanzivne snage.

Prema njegovim rečima, ukupno 75 članova osoblja biće poslato u Ukrajinu u narednih nekoliko sedmica radi savjetovanja i obuke.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.