Pokušaj ofanzive ukrajinske vojske je propao — Ministarstvo odbrane Rusije

Izvor: Vostok.rs, 05.Jun.2023, 03:36

Pokušaj ofanzive ukrajinske vojske je propao — Ministarstvo odbrane Rusije

 
Ukrajinske oružane snage nisu uspele da postignu uspeh u velikoj ofanzivi na pet frontova u oblasti južnog Donjecka, izjavio je zvanični portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.
„Protivnik je od jutra 4. juna pokrenuo ofanzivu velikih razmera na pet sektora fronta u južnoj Donjeckoj oblasti dovodeći u akciju 23. i 31. mehanizovanu brigadu iz strateških rezervi ukrajinskih oružanih snaga uz podršku drugih vojnih jedinica i timova“, izjavio je portparol. „Cilj protivnika bio je da probije našu odbranu na najranjivijem frontu, po njihovom mišljenju. Neprijatelj nije izvršio svoje zadatke i nije imao uspeha“, izjavio je Konašenkov. Protivnik je koristio šest mehanizovanih bataljona i dva tenkovska bataljona, saopštio je portparol Ministarstva odbrane. „Kao rezultat vešte i sofisticirane akcije Borbene grupe Istok, ukrajinske oružane snage izgubile su više od 250 ljudi, šesnaest tenkova, tri borbena mehanizovana vozila pešadije i 21 borbeno oklopno vozilo“, naglasio je Konašenkov. On je posebno istakao da se načelnik Generalštaba general armije Valerij Gerasimov nalazi na jednom od komandnih mesta fronta u ovoj oblasti.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konašenkov: Ukrajinske snage bez uspeha u velikoj kontraofanzivi na Donjeck

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2023

Ukrajinske oružane snage nisu uspele da postignu uspeh u velikoj ofanzivi na pet sektora fronta na južnodonjeckom pravcu, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.