Poginula trojica ukrajinskih vojnika

Izvor: Studio B, 01.Dec.2014, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula trojica ukrajinskih vojnika

Ukrajinski vojni predstavnik saopštio je danas da su najmanje trojica ukrajinskih vojnika poginula, a 14 ih je ranjeno u poslednja 24 sata tokom borbi za kontrolu aerodroma u Donjecku

Najmanje trojica ukrajinskih vojnika poginuli su, a 14 je ranjeno u poslednja 24 sata, dok se borbe pojačavaju za kontrolu aerodroma u Donjecku, izjavio je danas ukrajinski vojni predstavnik Andrej Lisenko.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << žestoke borbe nastavljene su u poslednja tri dana oko ruševina aerodroma u Donjecku, preneo je AFP.

Aerodrom je, kako navodi AFP, pod kontrolom vojnika iz Kijeva, koji se odatle sukobljavaju sa proruskim snagama koje kontrolišu grad.

Lisenko je rekao da nema preciznih podataka oko broja žrtava na aerodromu.

AFP navodi da za sada nije jasno da li su trojica vojnika poginula na aerodromu ili u nekoj drugoj zoni sukoba.

Vlada u Kijevu poslala je vojno pojačanje i u mesto Stanica Lugansk u blizini grada Luganska, koje je pod kontrolom proruskih snaga, a kao odgovor na izveštaje da proruske snage u toj oblasti dopremaju teško naoružanje, rekao je Lisenko.

U međuvremenu, artiljerijske granate oštetile su desetak mesta prethodne noći u Donjecku.

Novinar AFP je javio da je teško oštećena jedna stambena zgrada u gradu, a gradske vlasti su saopštile da je pri tom povređeno 14 ljudi.

Od izbijanja sukoba u aprilu, u borbama na istoku Ukrajine između ukrajinskih snaga i proruskih snaga, poginulo je više od 4.300 ljudi, a raseljeno 930.000 naveo je AFP.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestoke borbe za aerodrom kod Donjecka

Izvor: Mondo, 01.Dec.2014

Najmanje trojica ukrajinskih vojnika poginuli su, a 14 je ranjeno u poslednja 24 sata, dok se borbe pojačavaju za kontrolu aerodroma u Donjecku, izjavio je danas ukrajinski vojni predstavnik Andrej Lisenko...Foto: AP Photo/Mstyslav Chernov..Prema njegovim rečima, žestoke borbe nastavljene su u poslednja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.