Poginula tri ukrajinska vojnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula tri ukrajinska vojnika

Ukrajnska vojska je danas saopštila da su u sukobima sa proruskim snagama u protekla 24 sata tri njena vojnika poginula, dok je devet ranjeno.

"Tri ukrajinska vojnika su poginula u oružanim sukobima u protekla 24 časa", izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko novinarima, dodajući da je devet vojnika ranjeno, prenosi AFP.

On je rekao da su proruske snage sve aktivnije u regionu Donjecka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gde je ove nedelje stradalo sedam civila u predgrađu Marijupolja, na obali Azovskog mora, koji se nalazi pod kontrolom ukrajinske vlade.

Lisenko je, takođe, kazao da Kijev nije uočio značajno povlačenje ruskih vojnika sa ukrajinske granice, iako je ruski predsednik Vladimir Putin proteklog vikenda dao naredbu o njihovom povlačenju u bazu.

"Mi nemamo informaciju da se veliki broj ruskih vojnika kod granice povlači na svoje redovne lokacije. Bilo je izvesnog kretanja, ali nismo videli povlačenje", dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.