Podgoričaninu krivična prijava zbog sumnje da je ratovao u Ukrajini

Izvor: RTS, 28.Sep.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgoričaninu krivična prijava zbog sumnje da je ratovao u Ukrajini

Crnogorska policija podnela je tužiocu krivičnu prijavu protiv jednog žitelja Podgorice, zbog sumnje da je ratovao na strani proruskih pobunjenika u Ukrajini.
M.B. (26) iz Podgorice je osumnjičen za učestvovanje u stranim oružanim formacijama, što se izmenama zakona usvojenim prošle godine kažnjava zatvorskom kaznom.
Uprava crnogorske policije navodi da je M.B. već u zatvoru u Spužu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kod Podgorice, ali zbog drugog krivičnog dela.
Tužilaštvo sumnja da se on 2015. godine pridružio vojsci samoproglašene Donjecke Narodne Republike, na čijoj strani je učestvovao u ratnim sukobima na teritoriji Ukrajine.
Navodi se da je M.B na ratištu bio do kraja oktobra 2015. godine, te da je uhapšen prilikom ulaska u Rusiju, po poternici odeljenja Interpola u Crnoj Gori.
Interpol ga je tražio zbog pokušaja ubistva, precizirano je saopštenjem.
U saopštenju se podseća da je 8. septembra uhapšen H.B. (38) iz Ulcinja zbog osnovane sumnje da je učestvovao u ratu u Siriji, na strani ID, gde je proveo godinu dana.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CG: Krivična prijava zbog učešća u ukrajinskom ratu

Izvor: VOA, 28.Sep.2016

Uprava policije Crne Gore saopštila je u srijedu da je podnijela krivičnu prijavu protiv 26-godišnjeg Podgoričanina osumnjičenog da je učestvovao u ratnim operacijama u Ukrajini i tako počinio krivično djelo „učestvovanje u stranim oružanim formacijama“. „M.B. je, kako se sumnja, krajem...

Nastavak na VOA...

Odbačena krivična prijava protiv Stanimirovića zbog ratnog zločina

Izvor: RTS, 29.Sep.2016, 14:10

Osiječko Županijsko državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu novinarke Karoline Vidović Krišto i istoričara Josipa Jurčevića protiv predsednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića za ratni zločin protiv ratnih ranjenika i bolesnika i civilnog stanovništva, navodeći da nije potvrđena...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.