Počuča pušten, mora da se javlja policiji

Izvor: Mondo, 29.Mar.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počuča pušten, mora da se javlja policiji

Radomi Počuča, nekadašnji portparol specijalne jedinice MUP-a Srbije a potom ruski dobrovoljac u ratu u Ukrajini, pušten je iz pritvora u Beogradu.

Foto: YouTube/printscreen

Počuća je pušten nakon saslušanja kod tužioca, i određena mu je mera redovnog javljanja policiji, dok se ne okonča proces. 

Kako "Kurir" piše, njegova odbrana tražila je od istražnog sudije da prema Počuči >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << primeni blaže mere od zabrane napuštanja Srbije i predaja pasoše, do toga da mu bude određen kućni pritvor i stavljena nanogica.

Ministar unutrašnjih poslove Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je nekadašnji portparol Protiv terorističke jedinici (PTJ) Radomir Počuča priveden.

 “On je priveden tužilaštvu i dalje je njegov slučaj u njihovim rukama”, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Kako su preneli beogradski mediji Počuči će se suditi, osim zbog pretnji "Ženama u crnom" i ako se dokaže da je prekršio Zakon o dobrovoljcima, a za to mu preti kazna i do 10 godina zatvora.

Bivši TV voditelj i portparol Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP Srbije Radomir Počuča, boravio je jedno vreme na ratištu u Ukrajini i za njim je bila raspisana poternica Višeg suda u Beogradu 27. novembra 2014. zbog izbegavanja da se pojavi na suđenju koje se protiv njega vodi zbog optužbi da je ugrozio sigurnost “Žena u crnom”.

On je pretnje uputio preko Facebooka, a putem iste društvene mreže poručivao je i premijeru Aleksandru Vučiću, uz neprimeren rečnik, “da će proći kao Čaušesku”, bivši predsednik Rumunije, koji je streljan.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.