Počeo rat u Kremlju? Rezultat će biti likvidacija

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 10:42

Počeo rat u Kremlju? Rezultat će biti likvidacija

U toku su sukobi između ruske Federalne službe bezbednosti i ruskog ministarstva odbrane, tvrdi predstavnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Andrij Černiak.

"Prema našim procenama, već postoji otvoreni rat između takozvanih 'kula' Kremlja, koji će rezultirati fizičkom likvidacijom vođa konkurentskih frakcija", rekao je Černiak za RBC Ukrajina.

Dodao je da je Vagnerova pobuna otkrila slabost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimira Putina i podstakla ruske elite da se međusobno bore za vlast.

Kako se navodi, medijski izveštaji već sugerišu da je pobuna prouzrokovala rasplamsavanje napetosti između ruskog političkog i vojnog vođstva.

CNN je ranije naveo da su određene figure među ruskim obaveštajnim i vojnim kadrovima možda unapred upozorene na ustanak i da su odlučili da se ne mešaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.