Počelo je: Šalju vojsku na granicu?

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 18:38

Počelo je: Šalju vojsku na granicu?

Poljska je počela da prebacuje vojsku i oružje na granicu sa Belorusijom, preneo je danas ukrajinski medij "Politika strani" na Telegramu.

Ovaj medij pozvao se na Fejsbuk stranicu 12. mehanizovane brigade Poljske.

Oko hiljadu vojnika i skoro 200 jedinica vojne tehnike prebacuje se na istok zemlje, a cilj operacije je "demonstracija naše volje i toga da smo sposobni da odmah odreagujemo na pokušaje da se destabiliše situacija na našoj granici", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavi.

Mediji nagađaju da je prebacivanje trupa vrlo verovatno povezano sa tim što se očekuje dolazak "Vagnerovaca" u Belorusiju.

Ovo nije nemoguće ako se uzme u obzir da je ranije i predsednik Poljske Andžej Duda izjavio da Varšava ocenjuje da je za nju vrlo loše to što je moguće da će se ovi plaćenici nastaniti u Belorusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.