Počela ruska osveta

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 08:37

Počela ruska osveta

Ruske snage napale su noćas jug Ukrajine bespilotnim letelicama Šahed i raketama Kalibar, a eksplozije su čule u Nikolajevu i Odesi, prenose ukrajinski mediji.

Ruske snage su prvo na južni deo Ukrajine lansirale nekoliko talasa jurišnih bespilotnih letelica, a zatim su sa Crnog mora na Odesu ispalile šest krstarećih raketa Kalibar, saopštila je južna komanda Oružanih snaga Ukrajine, prenosi Unian. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Navodi se da su snage ukrajinske PVO eliminisale sve ruske rakete, a da su objekti lučke infrastrukture u odesi i nekoliko privatnih domaćinstava oštećeni fragmentima oborenih projektila i udarnim talasom.

Stariji muškarac je ranjen u sopstvenoj kući i hospitalizovan je. Kako se dodaje, u Odeskoj oblasti uništen je 21 dron Šahed, a četiri bespilotne letelice su eliminisane iznad Nikolajevske oblasti.

U Nikolajevskoj oblasti je pogođen industrijski objekat i došlo je do požara.

Načelnik Nikolajevske oblasti Vitalij Kim izjavio je da, prema prvim informacijama, nema žrtava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.