Pobeda pre zime? Ukrajinci zagrizli

Izvor: B92, 30.Avg.2022, 19:21

Pobeda pre zime? Ukrajinci "zagrizli"

Bivši šef britanske obaveštajne službe MI6 pozdravio je kontranapad Ukrajine u oblasti Herson, nazivajući to "ključnim trenutkom u ratu".

Aleks Jandžer je za Bi-Bi-Si rekao da je kontranapad koji je naredio Kijev pokazao da su zaraćene strane "postigle neku vrstu ravnoteže, što je neočekivano i, iskreno, veoma dobrodošlo".

On je naglasio da je zapadna pomoć ojačala vojne kapacitete Ukrajine i da dugoročni trendovi pokazuju da ruske vojne sposobnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << polako slabe. On je dodao da kontranapad u Hersonu govori "sve o potrebi i želji Ukrajine da pokaže da može da preuzme inicijativu".

Janger, koji je vodio MI6 od 2016. do 2020., rekao je za Bi-Bi-Si da ne bi trebalo da „pažljivo pratimo svakodnevne događaje oko Hersona“, već da pokušajmo Ukrajine da zauzme područja oko grada Hersona posmatramo kao "ključni psihološki trenutak u ratu".

"Ideja kontranapada je jačanje ideje ukrajinske odlučnosti, ali i odlučnosti svih onih koji to podržavaju da to nastave da čine u trenutku kada se suočavamo sa teškom zimom", rekao je Janger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.