Pobeda koja će promeniti svet

Izvor: B92, 08.Feb.2023, 18:03

"Pobeda koja će promeniti svet"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je u britanskom parlamentu da će pobeda Ukrajine nad Rusije promeniti svet i odvratiti buduće agresore.

"Pobeda će promeniti svet i ovo će biti promena koja je svetu odavno potrebna", kazao je Zelenski u obraćanju u britanskom parlamentu, preneo je Rojters.

Zelenski je istakao da Velika Britanija korača s Ukrajinom ka, kako je rekao, najvažnijoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedi naše današnjice, koja će biti pobeda nad samom idejom rata.

Obraćajući se britanskim poslanicima, Zelenski je pozvao saveznike da isporuče Ukrajini avione, preneo je AP.

"Borbene letelice za Ukrajinu - krila za slobodu", naglasio je on.

On je podelio sa britanskim poslanicima priču o tome da je poslednji put posetio Veliku Britaniju, u jesen 2020. godine, kada je obišao ratne sobe ispod Vajthola, gde je Vinston Čerčil vodio Britaniju kroz Drugi svetski rat, preneo je "Gardijan".

On je rekao da je osetio kako hrabrost vodi čoveka kroz najnezamislivije teškoće da bi ga konačno nagradio pobedom.

"London je uz Kijev od prvog dana, od prvih sekundi i minuta ruskog rata protiv Ukrajine", kazao je Zelenski.

On se zahvalio Britaniji rekavši da je pružila ruku pomoći kada svet još nije shvatio kako da reaguje i posebno bivšem premijeru Borisu Džonsonu na podršci. Nakon posete Britaniji, Zelenski će večeras otputovati u posetu Francuskoj, javila je francuska BFM TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.