Petoro poginulih kod Marijupolja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2014, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro poginulih kod Marijupolja

Najmanje pet civila je poginulo a deset je ranjeno u artiljerijskoj paljbi na selo Sartana nedaleko od Marijupolja u Donjeckoj oblasti Ukrajine, saopštile su danas vlasti tog lučkog grada na obali Azovskog mora, okrivljujući za napad proruske snage, prenosi agencija UNN.

Pres služba vlasti Marijupolja, koji kontroliše Kijev, saopštila je da su oko 15 sati po lokalnom vremenu "teroristi iz pravca Kominternova pucali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na severnu periferiju sela Sartana", da je na teritoriji sela eksplodiralo nekoliko projektila i da su stradali civili koji su bili u pogrebnoj povorci.

Na mestu eksplozija rade spasioci i medicinski radnici, navodi UNN, dodajući da će biti pripremljeno obraćanje OEBS-u o kršenju primirja.

Ta agencija ranije je prenela izjavu predstavnika Štaba za sprovođenje antiterorističke operacije Vladislava Seleznjova da su proruske snage oko 14.30 po lokalnom vremenu pucale iz artiljerije na punktove ukrajinske vojske u oblasti Sartane.

"Palo je pet, šest granata. Posle toga su ekstremisti ispalili još šest projektila iz bacača Grad", rekao je Seleznjov, navodeći da među ukrajinskim vojnicima niko nije stradao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Donjeck, granate na pogrebnu povorku

Izvor: RTS, 14.Okt.2014

Najmanje pet civila je poginulo, a deset je ranjeno u artiljerijskoj paljbi na selo Sartanu nedaleko od Marijupolja. Vlasti za napad okrivljuju proruske snage...Pres služba vlasti Marijupolja, koji kontroliše Kijev, saopštila je da su oko 15 sati po lokalnom vremenu "teroristi iz pravca Kominternova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.