Peskov se nasmejao na ponudu Zapada

Izvor: B92, 07.Mar.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov se nasmejao na ponudu Zapada

Moskva -- Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov ismejao ponudu Zapada da posreduje u pregovorima između Rusije i Ukrajine.

Peskov je rekao i da Rusija strahuje da će na Krimu i u istočnoj Ukrajini doći do etničkog progona, ako "oni koji stoje iza državnog udara u Kijevu" dođu do tih regiona.

Portparol Vladimira Putina, takodje, je rekao da se, uprkos "dubokom neslaganju" sa Zapadom po pitanju Ukrajine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskva nada da je moguće pronaći zajednički jezik i da neće doći do novog Hladnog rata.

"Još ima nade...da je, u nekim tačkama moguće postići sporazum, putem dijaloga koji, hvala Bogu, naši partneri još nisu odbacili. Verujem da novi Hladni rat nije počeo i želeo bih da verujem da neće ni početi", istakao je Peskov.

Peskov je naglasio i da dogadjaje na Krimu i u istočnim oblastima Ukrajine Rusija nije izazvala ni na koji način.

"Rusija ne može da sedi mirno u trenutku kad se nad Rusima u Ukrajini nadvija opasnost, jer je Rusija ganant za sve gradjane ruskog govornog područja", zaključio je Peskov, prenele su agencije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.