Peskov: Kremlj se nada da će biti upoznat s planom Italije za Ukrajinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 12:58

Peskov: Kremlj se nada da će biti upoznat s planom Italije za Ukrajinu

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je danas da Kremlj još nije video predlog Italije za rešavanje sukoba u Ukrajini, ali da se nada da će taj plan biti dostavljen Moskvi diplomatskim kanalima na razmatranje.

"Još nismo videli plan. Nadamo se da će nam to biti dostavljen diplomatskim kanalima i da ćemo moći da se upoznamo sa njim", rekao je Peskov novinarima, prenosi RIA Novosti.

Ranije je list la Republika pisao da je italijanski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spoljnih poslova Luiđi di Majo Ujedinjenim nacijama predstavio mirovni plan o Ukrajini od četiri tačke.

One uključuju prekid vatre, neutralnost Ukrajine uz međunarodne garancije i proces pridruživanja EU, saradnju na postizanju bilateralnog sporazuma između Kijeva i Moskve o teritorijalnim pitanjima i potpisivanje novog multilateralnog sporazuma o bezbednosti u Evropi.

Zamenik italijanskog ministra spoljnih poslova Manlio Di Stefano kasnije je potvrdio postojanje mirovnog plana za Ukrajinu koji je podnet UN i rekao da će to zahtevati uključivanje različitih zemalja i organizacija, uključujući EU i same UN.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.