Pentagon otkrio šta otežava ukrajinsku kontraofanzivu: Džinovski front, minska polja...

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 15:19

Pentagon otkrio šta otežava ukrajinsku kontraofanzivu: Džinovski front, minska polja...

Značajna dužina fronta i džinovska minska polja otežavaju napredovanje protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo piše Vašington post, pozivajući se na podatke ukrajinskih i američkih zvaničnika.

Prema podacima Pentagona, jedna od prepreka za Oružane snage Ukrajine bila je dužina fronta od 960 km, zbog čega je Kijev morao da razudi svoje ograničene snage.

Izvor lista rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da u ovom trenutku ukrajinska vojska pokušava da probije "početnu zonu bezbednosti" kako bi otkrila slabosti u ruskoj odbrani. Iz tog razloga, većina vojne sile nije ni uključena.

Drugi problem - minirana teritorija koje dostižu 200 kvadratnih kilometara.

List je ukazao i na nedostatak vazdušnih snaga u Oružanim snagama Ukrajine i odnos snaga u napadu i odbrane od 3 prema 1, što Zapad smatra neophodnim za ofanzivu.

Ranije je Politiko objavio da su napredovanje Oružanih snaga Ukrajine ometali ruski vazdušni udari, minska polja i loše vreme.

Ministar odbrane Aleksej Reznikov rekao je za Fajnenšel tajms da ukrajinske Oružane snage imaju rezerve, uključujući brigade, koje su nedavno prošle obuku na Zapadu i koje su opremljene savremenim tenkovima i oklopnim vozilima NATO-a.

Prema njegovim rečima, glavne ukrajinske rezerve nisu uključene u kontraofanzivu, čiji "glavni događaj" tek predstoji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.